27 Mayıs 2013 Pazartesi

İş Hayatı ve Başarının Yolları

İş Hayatınızda Başarılı Olmanın Kuralları

  • Bu benim işim değil : Bir çok insana göre sizin işiniz, sizden istenileni yapmaktır. Bu yüzden sizden işiniz olmayan bir şey istenildiğinde bunu (Bu benim işim değil) söylemeyin. Bunun yerine bunu neden sizden istenildiğini düşünün. Belki geçerli bir sebebi vardır.

  • Bu benim problemim değil : İnsanlar bu cümleyi kurduklarında umursamaz görünürler. Bu onların sevilmesini sağlamaz özellikle de üstleriniz tarafından, bir problem büyüyorsa ve sizin olumlu bir söyleminiz yoksa en iyisi Hiçbir şey söylememektir. Bunun yerine yardımcı olmaya çalışın. Çünkü iş yerindeki herhangi bir problem herkesin problemidir.

  • Bu benim hatam değil : Bir olayın sizin suçunuz olmadığını iddia etmeniz insanların sizden şüphelenemesine yol açar. Buradaki olay nedir ? Bir şeyler ters gitmiştir ve bunun düzeltilmesi gereklidir. Bu durumda insanlar kimi suçlayacaklarını değil sorunu nasıl çözeceklerini düşünürler.

  • Aynı zamanda tek bir iş yapabilirim : Fazla çalışmaktan sikayet etmeniz sizin yükünüzün hafiflemesine yol açmayacaktır.
  • Bu iş için fazla nitelikliyim : Evet belki de öylesiniz ama şuanda yaptığın iş bu. Bu işi siz kabul ettiniz ve hala bu işi yapıyorsunuz. Bundan şikayet etmeniz sadece sizi kötü hissettirir. Buna ilaveten sizinle aynı işi yapan iş arkadaşınız sizden hoşlanmayabilirler. Ayrıca yöneticiniz ''Madem Öyle Düşünüyor O Zaman Onu Terfi Ettireyim'' diye DÜŞÜNMEYECEKTİR.
  • Bu iş kolay, herkes bunu yapabilir : Belkide söylemeye çalıştığınız şey, işiniz kolay olduğu ve memnun olduğunuzdur fakat bu kulağa ''Bu iş çok aptalca – Çok Basit'' diye gelmektedir ve yöneticileriniz işlerinin aptal olduğunu duymaktan hoşlanmazlar. Ayrıca o iş aptal bile olsa yapılması gereklidir.

  • Bu yapılmaz : Yöneticinizin istediği şey gerçekten de imkansız bile olsa, bunu söylemeniz onu memnun etmeyecektir. Yöneticinizin bunu neden sizden istediğini düşünün. Çözülmesi gereken problem budur.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder